lauantai 13. helmikuuta 2021

Dirty Hippies - Valmiit tuotekuvat

Dirty Hippiesin valmiit tuotekuvat onnistuivat loppujen lopuksi mielestäni hyvin siihen nähden, että ne olivat ensimmäiset tekemäni tuotekuvaukset. Kuvausjärjestelyjen lokaation rakentaminen oli yllättävän hankalaa. Sen lisäksi oikeanlaisen rekvisiitan löytäminen, sommitelmien rakentaminen ja valaistus tuottivat haasteita.  

Marmorilevynpäälle asetettu suolakuorintapaketti sekä kasa suolakuorintaa.
Cattecon sitrustarha suolakuorinta.

Heijastavat pinnat ovat haastavia kuvattavia, etenkin jos haluat että vain kuvaamasi asia tai osa siitä heijastuu pinnalta. Jotta saat heijastumaa "hallittua" saatat tarvita heijastavan pinnan ympärille erilaisia yksivärisiä levyjä tai kankaita. Levyjen tai kankaiden avulla saat heijastumasta yksivärisen ja piilotettua mahdollisia kuvausympäristöstä heijastuvia asioita, kuten kattovalaisimia. 


Valkoinen vaaterekki, josta roikkuu vintagevaatteita. Kuvan taustalla viherkasvi.
Dirty Hippiesin valikoimiin kuuluu myös vintage- ja secondhand-vaatteita.

Valkoisella lattialla musta-valkea villakangastakki jota ihminen puhdistaa harjaten takkia nukkaharjalla
Redecker nukkaharja auttaa puhdistamaan tekstiilit nukan lisäksi myös pölystä ja karvoista.

Kuvien rajaaminen neliönmallisiksi oli etenkin alussa hankalaa. Kun kuvien reunoille oppi jättämään tarpeeksi tyhjää tilaa, kuvien rajaaminen helpottui huomattavasti. Esineiden suoristamista varten olisi hyvä käyttää jo kuvaustilanteessa viivainta tms, sillä on helpompi suoristaa esineitä entä muokata valmista kuvaa. 

Alapuolen flatlay-kuvassa tuotteet ovat hieman vinossa, ja pelkän kevyen kuvanmuokkauksen avulla niitä ei pysty suoristamaan. Sen vuoksi kuvia on tärkeää tarkastella huolella jo kuvausvaiheessa. Yläpuolen kuva olisi pitänyt ottaa kauempaa, jotta käsi ei tulisi neliöksi rajatun kuvan kulmasta, vaan vasempaan yläkulmaan jäisi tyhjää tilaa ennen käsivartta. Kuvaan kulmasta tuleva raaja, tai nivelen kohdalta katkeava raaja näyttää usein epärealistiselta ja hassulta.


Vaalean tason päällä kaksi erikokoista nukkaharjaa sekä sweater stone nukanpoisto kivi.
Flatlay-kuva nukanpoistotuotteista.

Kuvassa vanhan itämaistyylisen plyysimaton päällä erilaisia ekologisia kodinsiivoustarvikkeita.
Ekologisia kodinsiivoustuotteita.

Vaikka jokin idea tuntuisi hyvältä se ei välttämättä toimi kuvassa. Imurointipuuterin kanssa yritin aluksi kuvata imuria, mutta se näytti liian suurelta ja hallitsevalta tuotteen maanläheiseen pakkaukseen verrattuna. Yritin saada sitä kuvaa toimimaan liian kauan, ja sen myötä opin että jos jokin idea ei heti toimi, sitä kannattaa joko muuttaa tai vaihtaa kokonaan. 


Vanhan puulaatikon päällä imurointipuuteripussi, jonka päällä on muutama eucalyptuksenlehti.
Candle Light Storyn kotimainen imurointipuuteri.

Kokonaisuutena ensimmäiset kuvausjärjestelyt onnistuivat hyvin, ja opin niistä paljon uutta etenkin sommitelmien rakentamiseen liittyen. Opin myös, että on ensiarvoisen tärkeää tarkastella kuvia koneelta heti kuvia ottaessa, jotta mahdolliset vinot linjat tai muut virheet on vielä mahdollista korjata. 

Kameratekniikassa alkuun oli haastavinta löytää oikea tarkennuspiste sekä aukko, jotta pienet tekstit sai tarkennettua tarpeeksi teräviksi luettavuutta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti