sunnuntai 16. elokuuta 2020

5 kiinnostavaa blogia

Saimme tehtäväksi kirjoittaa viidestä kiinnostavasta blogista lyhyet esittelyt, joissa pohdimme lyhyesti mikä tekee juuri tästä blogista itseäni kiinnostavan. Olen lukenut blogeja niiden alusta saakka, joten siinä mielessä blogikenttä on minulle entuudestaan tuttu, eikä viiden suosikin valinta ollut kovin vaikeaa.

Tässä mun tämän hetken lempparit sekalaisessa järjestyksessä.


Notes on a life / Stella Harasek

Tämä blogi on mulle vieläkin Paras aika vuodesta -blogi, koska sillä nimellä se toimi, kun aikanaan siihen tutustuin. Pidän erityisesti siitä, että blogi on muuttunut ja elänyt tekijänsä mukana, on aito ja kuvat ovat itseäni esteettisesti miellyttäviä. Yhteistyöt ovat harkittuja, värimaailma on vaihteleva mutta silti yhtäaikaa maanläheinen ja hattarainen, musta-valkean graafinen ja todentuntuinen. Tässä blogissa itseäni houkuttelee ennen kaikkea sisältö, niin kirjoitettu kuin visuaalinen. Sisustuskuvat ovat inspiroivia, ja tekstien kirjoitustapa on sellainen jonka kaltaiseen haluaisin itsekin pyrkiä. 

Stella Harasekin blogin etusivu
Kuvakaappaus Notes on a life blogin etusivusta.


WTD

Myös tätä blogia olen lukenut sen perustamisesta saakka. WTD blogin kirjoittaja, sekä itse blogi, on muuttunut paljon miltei kymmenessä vuodessa ja tätä matkaa on ollut mielenkiintoista seurata. Tässä blogissa itseäni puhuttelee suorapuheisuus, sekä kirjoittajan rakennus- ja työprojektit. 


Kuvakaappaus wtd blogista
Kuvakaappaus WTD-blogista.


Sara Tickle

Muistan, että olen selaillut tätä blogia joskus aiemminkin, mutta aloin lukemaan tätä enemmän vasta tänä keväänä, kun törmäsin kirjoittajan kuviin instagramissa. Näin ollen voisi sanoa, että tämä blogi on minulle uusvanha tuttavuus. Vaikka blogin teksti on sisällöllisesti hyvää, tässä blogissa itseäni puhuttelee kuvat selkeästi tekstiä enemmän. 

Sara Ticklen blogin banneri, jossa vaaleahiuksinen nainen katsoo pois päin kamerasta.
Kuvakaappaus Sara Ticklen blogin bannerista.Raw design blog / Peeta Peltola

Tässä blogissa minua puhuttelevat selkeästi eniten kuvat. Ammattimaisesti otetut sisustuskuvat, joissa jokainen, pienikin, yksityiskohta on aseteltu viimeisen päälle. Kuvissa on mielestäni hyvä, rauhallinen, tunnelma ja erikoiset yksityiskohdat nousevat hyvin esiin. Blogi päivittyy aika harvoin, mutta kirjoittaja on huomattavasti aktiivisempi instagramissa ja seuraankin häntä enemmän siellä. 


Kuvakaappaus raw design blogin etusivusta
Kuvakaappaus Raw Design blogin etusivusta.


Keltainen talo rannalla

Tätä blogia en varsinaisesti (ainakaan tiedostaen) seuraa, mutta löydän sen aina jostakin ja palaan siihen uudelleen. Tähän blogiin on koottu hurjasti kuvia erilaisista sisustuksista, kuvia on yleensä aina muutamasta kodista /per postaus. Ehkä koska blogi ei ole niin kovin henkilökohtainen, en palaa siihen tarkoituksella, vaan löydän sen sattumalta silloin, kun kaipaan inspiraatiota. 


Kuvakaappaus Keltainen talo rannalla blogin etusivusta
Kuvakaappaus Keltainen talo rannalla blogin etusivusta.


Tekstejä kirjoittaessani huomasin, että seuraan nykyisin paljon enemmän bloggaajien instagramkuvia ja etenkin stooreja. Siinä mielessä heidän vaikuttaminen on siirtynyt enemmän instagrampainotteiseksi, ja mielestäni blogi tukee sitä, sekä kertoo halukkaille lukijoille aiheesta tarkemmin. Myös bloggaajan persoona vaikuttaa ainakin itselläni siihen, luenko blogia vain kerran tai kaksi, vai palaanko sinne vuosienkin päästä takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti