Bar Pena

Bar Pena on Salossa sijaitseva baari. Se on avoinna perjantaisin ja lauantaisin klo 21-04. Bar Penasta on myös mahdollista vuokrata tilat yksityiskäyttöä varten!


Asiakashankinta ja neuvottelu

Graafisen suunnittelun kurssin alussa, kävimme asiakashankintaa varten läpi omat tuttavamme. Jos asiakashankinta tuntuu haastavalta, löydät siihen vinkkejä Parhaat vinkit asiakashankintaan postauksestani. Bar Penan omistaja oli yhden ryhmäläiseni tuttu, ja baari päätyi asiakkaaksemme sitä kautta. Saimme vapaat kädet suunnitella heille erilaisia Facebook-mainoksia. Mainosten ainoa vaatimus oli ajattomuus, eli toisin sanoen mainoksen pitäisi toimia sellaisenaan nyt ja vuodenkin kuluttua. Sovimme, että mainokset ovat valmiita 2.10.2020 mennessä, mutta saimme mainokset valmiiksi jo 29.09.2020, eli muutaman päivän etuajassa!Suunnittelu

Bar Pena oli graafisen suunnittelun kurssin tiimini asiakastöistä viimeinen, ennen näyttöä. Työn suunnittelun aloittaminen oli huomattavasti helpompaa, kuin ensimmäisen asiakastyön kohdalla. 

Kuten aiemmin jo mainitsin, heille tehtävien Facebook-mainosten suhteen heillä ei ollut tarkempia toiveita, eikä heidän logoakaan tarvinnut käyttää mainoksissa. Näin ollen aloitimme suunnittelun tekemällä Pinterest-taulun, ja tutkimalla erilaisten baarien mainoksia. Mainokset pystyi hyvin jakamaan eri henkisiin, esimerkiksi tummansinistä ja neonvärejä yhdisteleviin yökerho-mainoksiin, sekä pubeissa käytettäviin hieman vintagehenkisiin ja yksinkertaisempiin mainoksiin joissa monissa käytettiin keltaista tehostevärinä. Koska Bar Penassa on sekä disco-, että pubi-puoli oli mainoksen suunnittelu haastavaa. Kaikista haastavinta oli määrittää mainoksien kohderyhmät.

Kohderyhmän määrittelyssä käytimme apuna kuviteltuja ihmisiä, jotka voisivat käydä kyseisessä baarissa. Kuvitteellisten asiakkaiden pohtiminen oli hauskaa, sekä helpotti löytämään heitä mahdollisesti yhdistäviä asioita. Mainoksissamme oleellisimmaksi asiaksi nousi ilmainen sisäänpääsy, minkä uskomme kiinnostavan suurinta osaa Bar Penan kohderyhmistä. Kun mainoksen keskeisin asia saatiin päätettyä, aloimme tekemään luonnoksia.

Käsintehtyjen luonnosten apuna käytin Pinterest-taulua, ja poimin sieltä ideoita niin asettelun kuin värimaailmankin suhteen. Kun Pinterest-taulua oli käyttänyt jo aiemmin suunnittelun apuvälineenä, siitä saa enemmän hyötyä irti. Lisäksi värien suunnittelussa Pinterest on loistava apuväline. 

Poimin käsin piirtämistäni luonnoksista parhaat, ja lähdin toteuttamaan niitä Illustratorin avulla. Ennen Illustratorilla piirtämisen aloittamista, selvitin eri mallisten Facebook-mainosten kokoja. Ensimmäisten luonnosten kokona käytin vaakamallista 1200px x 628px kokoa, mutta totesin kuitenkin pystymallisen 1080px x 1080px pohjan luonnoksieni kannalta paremmaksi. Jatkossa selvittäisin mainoksen koon tarkasti jo ennen käsin luonnostelun aloittamista, sillä se vaikuttaa asetteluun merkittävästi. 

Bar Pena Facebook-mainoksen luonnos, jossa keltaisen pohjan päällä lukee mustalla aukioloajat, sekä sisäänpääsymaksu.
Ensimmäinen Bar Penalle Illustratorilla piirtämäni luonnos

Mainoksen taustalla näkyy olutpulloja, ja niiden päälle on tehty ruskean oranssin värinen laatikko, jossa lukee baarin aukioloajat sekä sisäänpääsymaksu.
Toinen vaakamallinen Facebook-mainos luonnos


Ensiksi suunnittelemieni vaakamallisten mainosten jälkeen päätin kokeilla neliömäistä asettelua, jonka koin paremmaksi. Käytin värien suunnittelussa apuna erilaisia Pinterestistä poimimiani värimalleja. Alapuolella olevista luonnoksista näet, kuinka erilaiseksi sama työ muuttuu eri väriyhdistelmien kanssa.


Bar Pena Facebook-mainoksen väriluonnoksia. Etualalla piirretty tuoppi, jonka taustan väritystä on vaihdettu eri tyyppiseksi.
Erilaisia värivaihtoehtoja samasta luonnoksesta.
Illustratorista otettu kuvakaappaus. Yläreunassa kaksi erisävyistä luonnosta, joiden keskiössä on piirretty tuoppi. Alareunassa kaksi joulumainosluonnosta.
Alarivissä näet Bar Penalle suunnittelemiani jouluhenkisiä mainoksia.
Illustratorista otettu kuvakaappaus. Kuvassa Facebook-mainosten luonnoksia, joissa etualalla useampi tuoppi ja työhön on haettu muutosta taustan- ja fontinväriä muuttamalla.
Bar Penalle suunnittelemiani mainosluonnoksia, joissa taustan- ja fontinväriä muuttamalla on saatu aikaan yllättävän suuri muutos.


Viimeistely

Asiakas valitsi lähettämistämme luonnoksista 3 suosikkiaan, joihin ei tarvinnut sisäänpääsymaksun hinnan muutoksen lisäksi tehdä muita muutoksia. Hänen valitsemansa mainokset olivat täysin eri tyylisiä, mutta hän ei halunnut että niitä oltaisiin yhdistetty yhteneväksi sarjaksi. Yksi hänen valitsemistaan Facebook-mainoksista oli tekemäni, joten ennen viimeistelyä oikoluin tekstit, tarkistin marginaalit sekä linjaukset. 

Koska Facebook-mainoksen koko on 1080px x 1080px, tallensin viimeistellyn mainoksen sen kokoisena .jpg muodossa. Tarkistin myös kuvan kt koon ja pienensin sen. Alapuolella kuva Facebook-mainoksesta.

Tekemäni ja Bar Penan valitsema Facebook-mainos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti