tiistai 1. syyskuuta 2020

Veturitallin taidemuseo Salo

Kävimme vierailulla Veturitallin taidemuseossa Salossa. Siellä on vielä elokuun loppuun Salon taiteilijaseuran pop up näyttely, Yhdessä - Together. Taidemuseota laajennetaan, joten tällä hetkellä siellä olevat näyttelyt ovat pop up tyyppisiä. Nimensä mukaisesti museo on rakennettu vanhaan veturitalliin, ja tykkäsin sen miljööstä paljon, vanha tiilirakennus holvi-ikkunoineen luo ihanan tunnelman museolle. Sisällä olevat korkeat, valkeat ja rouheat kiviseinät sopivat täydellisesti taidenäyttelyn taustaksi. 

Alapuolelta näet kuvia näyttelyn suosikkiteoksistani, kuvan alapuolelta näet sekä teoksen että sen tekijän nimet. 


Kuvassa näkyy kaksi Hannu Nikanderin öljyvärimaalausta, joissa on värikkäitä hahmoja. Vasemman reunimmaisessa öljyvärimaalauksessa hahmot näyttävät tanssivan. Oikean reunimmaisessa maalauksessa hahmot ovat teoksen nimen mukaisesti ikäänkuin katsomossa.
Hannu Nikanderin 'Lähekkäin' sekä 'Katsomo' öljyvärimaalaukset.


Kuvassa vasemmassa reunassa värikkäämpi 'Fruttetto' jonka värit ovat selkeästi kirkkaammat kuin oikealla puolella olevan 'Unique' teoksen värit.
Tarja Seewaldin 'Fruttetto' ja 'Unique' 


Valokuvassa etualalla vaaleahiuksinen nainen katsoo pois päin kamerasta. Taustalla näkyy kesäistä koivumetsää, sekä kasvihuoneet molemmissa kuvan reunoissa.
Kristiina Töyry - 'Not by chance one sees' 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti