Kikan kukka & lahja, sisäänkäynti

 Kikan kukka & lahja, sisäänkäynti alkaa jo kadulta. Myymälän ulko-ovi on muutaman porrasaskelman katutasoa ylempänä. Näille portaille on usein sijoitettu erilaisia ulko-, terassi- ja parvekekukkia/kasveja jotka viihtyvät paremmin ulkona kuin sisällä myymälässä. Sisälle myymälään astuessa, näkyy ensimmäisenä valmiit kukkakimput, sekä leikkoruusut. Oikealle katsottaessa avautuu pieni käytävä, jonka oikealla puolella leikkokukat ovat esillä. Käytävän päädyssä on erilaisia kortteja, ja vasemmalla puolella kassa. Vasemmalle puolelle avautuu näyteikkuna, sekä muutaman metrin päässä sijaitsevat ruukut ynnä muut piensisustustavarat. 

Heti sisäänkäynniltä näkee myymälän olevan selkeästi L-muotoinen. Asiakas pääsee myös heti sisäänkäynnistä kassalle, sillä useat asiakkaat käyvät kiertelyn sijaan pelkästään leikkokukkien ja kassan alueella, joko tilaamassa tai hakemassa tilaustöitään. Kassa on sijoitettu heti kylmiön viereen, jolloin tilaustöiden luovuttaminen asiakkaalle on helppoa. 

Kikan kukka & lahja, sisäänkäynti.Kukkakaupan sisäänkäynti, jossa ensimmäisenä näkyy valmiita kukkakimppuja sekä leikkoruusuja
Kikan kukka & lahja, sisäänkäynti

Sisäänkäynnin teema on hyvällä tavalla vanhanaikainen, runsas, hieman rönsyileväinen ja ennen kaikkea tunnelmallinen. A-alue koostuu pääasiassa valmiista kukkakimpuista sekä leikkoruusuista, joiden esillepanot on toteutettu nousevilla pöytäesillepanoilla. A-alueen esillepanoista kerron tarkemmin esillepanoalueita käsittelevässä postauksessani. Alueella ei ole käytetty graafista materiaalia, hintalappuja lukuunottamatta. 

Sisäänkäynti erottuu muusta myymälästä siten, että kaikki leikkokukat sekä valmiit kimput sijaitsevat sen alueella. Sitä ei kuitenkaan pääse kiertämään ympäri, vaan leikkokukkien ja kassatiskin välinen käytävä muodostaa niin sanotun pussin perän. Mielestäni a-alue on parhaimmillaan myymälään sisälle tultaessa, sillä myymälän olennaisimmat tuotteet näkyvät heti. Alue on myös pyritty suuntaamaan sisäänkäyntiä kohden, vaikka se kestääkin tarkastelua joka suunnasta. Vaikka usein asiakas odottaa myyjää saadakseen juuri haluamansa valmiin kimpun, tai leikkokukat on hänellä myös mahdollisuus poimia haluamansa tuotteet itse. Tätä mahdollisuutta ei kukkakaupoissa yleensä ole, ja mielestäni se helpottaa kukkien ostamista kun asiakkaan ei tarvitse pyytää myyjää avaamaan kaappia tms tuotteita lähemmin vertaillakseen. Kukkakimppuja on yleensä kerralla esillä noin kymmenen, leikkoruusuja 5-10 per väri, joita on yleensä esillä noin kymmenkunta. 

Valmiiden kimppujen pöydän sekä ruusupöydän idea, eli samankaltaisuus, toistuu myös leikkokukkatasoilla a-alueelta oikealle katsottaessa. Esillepanojen takaa ei avaudu suoraan myymälätila, vaan kassa-alue ja seinää. Ruusupöydän takana oleva kaappi näkyy melko hyvin, samoin kimppujen takana oleva kassa. Esillepanot ovat kuitenkin tilaan suhteutettuna melko korkeita. 

Kukkakaupan esillä olevista ruusuista otettu kuva.
Ruusupöydän esillepano. Vasemmalla takana näkyy sesonkipöytä.

Alueella on useiden kohdevalaisimien lisäksi myös tunnelmavalaistusta, kuten valokranssi ruusupöydän yläpuolella, ja kaksi led-kynttilää valmiiden kimppujen pöydällä. Sisääntuloalueella ei ole hälyhuppuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti