Kikan kukka & lahja, seinäesillepanoalueet

 Kikan kukka & lahja myymälässä on vähän ehjää, suurta seinäpinta-alaa. Pääasiassa seinillä on erilaisia hyllyjä, joihin esillepanot rakennetaan. Nämä hyllyt eivät ole muokattavissa, joten esillepanot täytyy rakentaa hyllyjen mukaisiksi.


Usein yhtä tuotetta on vain muutama, samankokoinen, kappale joten esillepanojen rakentaminen ketjuliikkeiden tapaan ei usein ole mahdollista. Ketjuliikkeiden tavalla tarkoitan sitä, että sama tuote on vertikaalisesti suurimmasta pienimpään, ja horisontaalisesti värijärjestyksessä. Tuotteiden rajallisuus tekee myös esillepanoista mielenkiintoisempia, mutta haastavampia rakentaa. 

Ympyröin alapuolella olevista valokuvista seinäesillepanoissa käytetyt ryhmät. Kuten ympyröistä huomaa, on ryhmiä useita ja yhdessä ryhmässä pääsääntöisesti vain muutamia samoja tuotteita. 

Seinähyllyyn rakennettu esillepano, jossa erilaisten piensisustus esineiden lisäksi huonekuusia ja tulilatvoja. Kuvan etualalla erilaisia kuivakukkia.
Seinähyllyn esillepano, ryhmät ympyröity.
Tässä seinähyllyssä on käytetty päävärinä valkeaa, ja mielestäni muut värit ovat enemmänkin tehosteita. Vertikaalisesti katsottuna alimmalle hyllylle olisi hyvin voinut sijoittaa isompia tavaroita, sillä erilaiset kynttilälautaset "hukkuvat" sinne kokonaan. Valkeat maljakot voisivat vaihtaa tulilatvojen kanssa paikkaa, sillä se keventäisi ilmettä ja saisi tulilatvat paremmin esille. Horisontaalisesti katsottuna osa hyllyistä on hieman liian täysiä. Niistä saisi hieman väljemmät siirtämällä yksittäisiä tuotteita toisaalle, ja järjestämällä hyllyillä olevat tuotteet kolmionmalliin, tai vasemmalta oikealle nouseviksi.

Vanhaan kaappiin tehty esillepano, jossa erilaisia piensisustustavaroita.
Vanhasta kaapista tehty hyllykkö
Tämän vanhaan kaappiin rakennettu seinäesillepano on jo huomattavasti aiempaa selkeämpi. Tässä hyllyssä olevia tuotteita on monia useampia kappaleita, joten vaihtelevuutta tuotteiden välillä ei ole niin paljoa kuin aiemmassa hyllyssä. Vähäisempi tuotemäärä lisää siis esillepanon selkeyttä huomattavasti. Esillepanon väreinä on käytetty pääasiassa kultaista ja harmaata. Vertikaalisesti katsottuna alimman rivin oikeassa reunassa olevien lasipallojen, ja toiseksi ylimmällä hyllyllä vastaavassa kohdassa olevien lyhtyjen paikkaa kannattaisi kokeilla vaihtaa. Lisäksi kokeilisin siirtää ylärivin keskellä olevia lyhtyjä alemmalle hyllylle. Horisontaalisesti katsottuna rivit etenevät mielestäni hyvin, ja ovat jo aika lähellä kolmiomaista rakennetta.

Erilaisia kukkaruukkuja seinähyllyille aseteltuina.
Ruukkuseinän esillepano
Tekemäni seinäesillepano. Koska ruukkuja on paljon erilaisia, pyrin järjestelemään ne horisontaalisesti väreittäin liukuen, sijoittaen pääasiassa hyllyn vasempaan reunaan valitsemieni sävyjen tummimmat, ja oikeaan vaaleimmat värit. Seinälle tuli useita erilaisia ryhmiä, esimerkiksi joulutähdistä ja huonekuusista, sekä ruukunsuojapusseista. Vertikaalisesti isoimmat, ja raskaimmat, ruukut on pitänyt sijoittaa ylimmälle hyllylle, sillä ne eivät käytännöllisesti toimi ja/tai mahdu alemmille hyllyille. Vaalean siniset ja -vihreät ruukut on sijoitettu alimmalle hyllylle, sillä sieltä ne eivät katsojalle erotu niin selkeästi. Ja sen avulla katseen korkeudella oleville hyllyille sain sijoitettua tummempia, talvisemman värisiä ruukkuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti