Kikan kukka & lahja, ruukkujen esillepano

 Ruukkujen esillepano uuden sesongin vaihtuessa on tärkeää. Sesonkipöydän alle oli hinnoiteltaessa jo täytetty valmiiksi osa uusista ruukuista, mutta esillepanoa ei vielä oltu ehditty tekemään. Siispä sain toteuttaa sen. Sesonkipöydän esillepanoa vaihdetaan joko kokonaan tai osittain miltei viikottain, ja tällä hetkellä pöytä on jo hieman jouluinen. Poimin uusien ruukkujen sävyt pöydän alla olevan maton värien mukaan, ja valitsemani värit olivat:

  • Punainen
  • Valkoinen
  • Vihreä
  • Violetti
Koska valkoisia ruukkuja oli selkeästi eniten, täytin toisen rivin pelkästään niillä. Siirsin tummemmat ja värikkäät ruukut alemmalle riville, jotta pöytä näyttäisi kevyemmältä. Siirsin myös osan ruukuista toisiin pöytiin, jotta hyllyistä ei tulisi liian ahtaat. Alempana näet kuvia ennen ja jälkeen muutostyön.

Kuvassa erilaisia kukkaruukkuja, kahdella hyllyllä joista alempi on miltei lattiatasolla.
Ruukut ennen esillepanoa

Kuvassa erilaisia kukkaruukkuja, joista tummemmat on sijoitettu alemmalle, melkein lattiatasossa olevalle hyllylle. Ylärivissä on useita erilaisia valkeita kukkaruukkuja.
Tekemäni ruukkujen esillepano

Erilaisia ruukkuja kuvattuna takaviistosta. Alemmalla rivillä punaisen, vihreän ja violetin sävyjä, jotka on poimittu pöydän alla olevasta itämaalaisesta matosta. Ylärivissä erilaisia valkeita ruukkuja.
Esillepano kuvattuna takaviistosta

Esillepanossa kiinnitin huomiota etenkin siihen, että vaikka hyllyillä on paljon raskasta kivitavaraa, uuden esillepanon jälkeen ne näyttäisivät kevyemmältä. Mietin myös asiakkaiden kiertosuuntaa, sillä vaikka pöydän pystyy kiertämään ympäri, suurin osa asiakkaista tarkastelee ruukkuja oikealta puolelta. Kuvasin sen vuoksi myös esillepanon pöydän oikealta puolelta. Lisäksi pöydän oikealla puolella on enemmän tilaa kumartua, ja nostaa haluttu ruukku lähemmäksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti