Kikan kukka & lahja

Kikan kukka & lahja on Salossa toimiva pieni kukkakauppa, jonka valikoimista löydät sesongin mukaisten kukkakimppujen, leikko- ja ruukkukukkien lisäksi myös sisustus- ja lahjatavaroita kuten lyhtyjä, maljakkoja ja kukkaruukkuja. Niin sanottujen valmiiden tuotteiden, kuten valmiiden kukkakimppujen, lahjatavaroiden ja viherkasvien, lisäksi valikoimiin kuuluvat erilaiset kukkien sidontatyöt, kuten kukkakimput, -laitteet ja -vieheet. 

Yrityksen keskeisin kohderyhmä on mielestäni erilaisten kukkakimppujen, -asetelmien ja -laitteiden tilaajat, jotka haluavat että esimerkiksi kimppuun tarvittava kukkien sidonta on tehty ammattitaidolla ja asiakkaan toiveiden mukaan. 

Kuvassa näkyy Kikan kukka & lahja liikkeen julkisivu. Vanha sininen puutalo, josta on tehty myymälätila. Ulkoseinän vieressä, sekä ikkunalaudoilla on erilaisia myynnissä olevia syyskukkia.
Kikan kukka & lahja julkisivu

Kikan kukka & lahjassa ei ole erikseen visualistia, vaan visuaalinen myyntityö, kuten esillepanot, tehdään työntekijöiden tai omistajan toimesta muun työn ohessa. Päivittäisiä visualistisen myynnin työtehtäviä ovat myymälän ulkopuolelle tehtävät esillepanot, sekä myymälätilassa leikkokukkien esillepanot. Koska kukkien valikoima vaihtelee isommin sesongeittain, sekä jonkin verran myös päivittäin, on esillepanojen päivittäinen muokkaaminen valikoiman mukaan tärkeää. Viikottaisia visuaalisen myynnin työtehtäviä ovat esimerkiksi lahjatavaroiden esillepanojen siistiminen ja täydentäminen, sekä ulko-oven edustalla esillä olevien tuotteiden vaihtaminen sesongin mukaisiin. Esimerkiksi Pyhäinpäivä viikolla ulko-oven edustalla oli erilaisia haudalle vietäviä asetelmia, kuten kaarnasydämiä, kun taas isänpäivä viikolle siihen laitetaan erilaisia lahjaksi sopivia asetelmia sekä istutuksia.

Lisäksi osana visuaalista myyntityötä myymälätilaa järjestetään parhaillaan uusiksi tulevaa joulusesonkia varten, sekä tehdään tilaa uusille sesongin mukaisille lahjatavaroille.

Muiden työntekijöiden kanssa teen yhteistyötä päivittäin. Esimerkiksi kannamme aamuisin ulos laitettavat kukat pihalle pääsääntöisesti yhdessä, sekä nostamme leikkokukat kylmiöstä myymälän puolelle. Esillepanoja tehdessä olemme siirtäneet isompia kalusteita yhdessä, sekä olen kysynyt heiltä apua useisiin itselleni uusiin asioihin, kuten hinnoitteluun ja leikkokukkien asetteluun.


Kaarnasydän, eli kaarnasta tehty sydämen mallinen pohja, joka on täytetty erilaisilla kukilla, kuten ruusuilla. Kaarnasydämen voi viedä esimerkiksi haudalle.
Kaarnasydän

Kestävä kehitys

Myymälässä syntyy enimmäkseen pahvi, paperi, muovi ja biojätettä. Nämä jätteet lajitellaan pahveihin, muovi ja paperi energiajätteeseen sekä muu syntyvä jäte polttokelpoiseen jätteeseen. Kierrätystä voisi kehittää lajittelemalla myös kukista ynnä muista kasveista syntyvän jätteen erikseen biojätteeseen.

Hiilijalanjäljen pienentäminen on otettu huomioon esimerkiksi niin sanotuilla vaihtolaatikoilla, eli kun kuormassa tulevat kukat on pakattu pahvilaatikoihin, pakkauslaatikkoja ei heitetä roskiin, vaan uuden kuorman saapuessa tyhjät pakkauslaatikot annetaan vaihdossa kukkien toimittajalle takaisin. Lisäksi muita usein tarvittavia materiaaleja, kuten ruukkusoraa pyritään uusiokäyttämään mahdollisuuksien mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti