Kikan kukka & lahja, kassa-alueen esillepano

 Kikan kukka & lahja, kassa-alueen esillepanoa olenkin jo aiemmin sivunnut muutamissa teksteissäni. Tässä postauksessa kerron siitä kootusti.

Kassa-alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat kaikki erilaiset leikkokukat sekä valmiit kimput. Niiden sijainti lähellä kassaa on hyvä, sillä silloin tilaustyötä tilaamaan tullut asiakas näkee helposti saatavilla olevan valikoiman, sekä tilaukseen tulevien kukkien hahmottaminen voi olla helpompaa. Leikkokukkien lisäksi kassa-alueelle on sijoitettu erilaisia kortteja, jotka lahjakimppua tai tilaustyötä noutamaan tulleen asiakkaan on helppo napata mukaansa. Ne toimivat siis hyvänä lisämyyntinä.

Kukkakaupan käytävämäinen kassa-alue
Kassa-alueen muodostama "käytävä"

Kassan läheisyyteen on myös sijoitettu vaihtelevasti joko viherkasveja tai sesonginmukaisia ruukkukukkia. Lisäksi kassa-alueella on muutamia pieniä koriste-esineitä, sekä avaimenperiä. 

Leikkokukkien sekä valmiiden kimppujen esillepanot on rakennettu porrasmaisesti nousevaksi. Kokonaisuuten ajatellen kassalle johtavan "käytävän" molemmille sivuille sekä sen päätyyn on sijoitettu runsaasti tavaraa. Korttien esillepanot on rakennettu erilaisia korttitelineitä hyödyntäen, asettaen kortit joko pöydän päälle tai lattialle sijoitettuun pyörivään telineeseen tai seinähyllyillä oleviin erilaisiin koreihin. 

Kassa-alueella ei juurikaan ole graafista materiaalia. Kassatiskin keskivaiheille asennettu pisaratartunnoilta suojaavan pleksin reunoihin on tehty lehtiköynnöstä muistuttava teippaus, jotta se erottuisi paremmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti