Blogin kehittäminen

Blogin kehittäminen ilman selkeää suunnitelmaa on yllättävän haastavaa. Millä toimilla voisin kehittää blogiani ammattimaisemmaksi?


Värimaailman suunnittelu

Värimaailman suunnitteluun tulee panostaa. Tavoitteenani on tutkia erilaisia blogeja, sekä analysoida niissä käytettyjä värejä. Mitkä ovat hyviä, mitä haluaisin käyttää itse? Voisin tehdä aiheesta Pinterest-taulun, sekä ottaa kuvakaappauksia silmääni miellyttävistä blogeista.

Lisäksi voisin khroma.co-sivuston avulla tutkia ja suunnitella erilaisia väriyhdistelmiä.

Mielestäni värimaailman suunnittelu on olennainen osa brändäystä, joten sen huolellinen pohtiminen jo alkuvaiheessa on tärkeää. Voisiko alemman kuvan kaltaisten värimaailmojen piirtäminen helpottaa värien valintaa?

Kun saan värimaailman valittua, voisin tehdä banneriin sen mukaisen kuvan.


Tekstien rakenne, hakukoneoptimointi ja sisältö

Koska hakukoneoptimointi kiinnostaa, tulisi tekstejä kehittää kevyemmiksi sekä vielä paremmin optimoiduiksi käyttämällä teksteissä useampaa avainsanaa. Lisäksi minulla tulisi tutkia hakusanojen analytiikkaa paremmin, sekä erilaisia avainsanoja ja sanamuotoja. Myös googlen intentioiden tutkiminen olisi tärkeää. Kokonaisuutena hakukoneoptimointiin tulisi perehtyä vielä aiempaa enemmän.

En pidä tämän hetkisten tekstieni sisällöstä, vaan haluaisin muuttaa blogin tunnelmaa kepeämmäksi, sekä tekstejä kiinnostavimmiksi. Mietin, että pitäisikö tätä varten perustaa uusi blogi, ja rakentaa siitä täysin erilainen ja jättää tämä blogi erikseen muistiinpanoja varten?

Voisinko brändätä itseni ja osan toteuttamistani projekteista erilliselle sivustolle? Millä toimilla saisin tehtyä sisällöstä ja tekstistä miellyttävämmän?

Mikä on oma erikoisosaamisalani?

Avainsanojen löytämisen helpottamiseksi, voisin tulostaa ja lukea hakukoneoptimoituja artikkeleita, alleviivata niistä avainsanoja sekä tulostaa ja alleviivata omien tekstieni avainsanoja. 
Kuvat ja kuvitus

Minulla pitäisi lisätä blogiini enemmän kuvia. Niitä varten voisin käydä valokuvaamassa kuvituskuvia, ja opetella niiden muokkaamista lightroomin avulla. Lisäksi tekstejä suunnitellessa, minulla tulisi kiinnittää huomiota kuvituskuviin. Tarvitsen myös suunnitelman mitä lisään blogiini, miten ja milloin. Eli selkeän sisältösuunnitelman laatiminen olisi hyvä apuväline postauksien suunnittelun kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti