Kikan kukka & lahja, julkisivu

 Kikan kukka & lahja sijaitsee tunnelmallisessa, vanhassa puutalossa Salon keskustassa. Alapuolelta voit katsoa lyhyen videon, myymälän julkisivusta. 

Näyteikkuna

Myymälässä on useita suurehkoja ikkunoita, jotka ovat somistettu, mutta mielestäni vain sisäänkäynnin vasemmanpuoleisen sivun kaksi ikkunaa ovat "oikeita" näyteikkunoita. Näyteikkuna on siisti, ja siitä näkee myös hyvin sisälle myymälätilaan. Näyteikkuna on päivisin somistettu myös ulkopuolelta, yleensä kukilla, kasveilla ja ruukuilla. Alapuolelta näet kuvan sekä videon näyteikkunasta, ja sen teippauksesta.

Teippaus näyteikkunassa. Näyteikkunan edessä ikkunalauta, jossa erilaisia syyskukkia.
Näyteikkunan teippaus


Ikkunateipit

Osassa ikkunoista on teippaukset. Teippaukset ovat pinta-alaltaan suuret ja näkyvät mutta eivät kovinkaan peittävät, jotta niiden läpi pääsee valoa myymälään, ja jotta asiakkaat näkisivät niiden läpi myymälätilaan. Usein ikkunoihin on sijoitettu myös erilaisia kransseja tai amppeleissa olevia istutuksia, alapuolella olevassa kuvassa ikkunaan on laitettu suuri havukranssi. Mielestäni teippaukset sopivat hyvin rakennuksen henkeen, tuoden siihen ripauksen moderniutta.

Kuva Kikan kukka ja lahja liikkeen ikkunateippauksesta. Ikkunan edessä ulko ikkunalauta, jossa erilaisia syyskasveja. Ikkunassa roikkuu suuri havukranssi.
Kikan kukka & lahja ikkunateippaus
Ikkunateippaus kuvattuna kauempaa. Ikkunoiden edessä ikkunalauta ja pöytä, joissa erilaisia syyskukkia.
Kuva ikkunateippauksesta kauempaa


Kikan kukka & lahja, julkisivu kokonaisuutena

Talon nurkasta aukeavat kauniit, vanhahkot pyöreät porrasaskelmat kohti sinistä, puista ulko-ovea ja johdattaen asiakkaan sisälle myymälään. Ulko-oven edessä on pieni kynnysmatto. Portaat ovat somistettu usein erilaisin kukin ja ruukuin. Liikkeen edessä ei ole ständiä, eli katuseisojaa, eikä se mielestäni sellaista kaipaakaan sillä suuri talo ja suurehkot teippaukset molemmin puolin rakennusta kertovat kyllä mistä liikkeestä on kyse. Julkisivun edessä ei ole roskapönttöä, tai muutakaan "ylimääräistä", vaan pääpaino ja asiakkaan huomio pysyy kukissa ja kauniissa vanhassa talossa. Ikkunoiden yläpuolella on markiisit, jotka ovat tällä hetkellä kiinni. Kukkaistutuksia on runsaasti, kuten kukkakaupassa kuuluukin, ja niiden määrä sekä esillepano vaihtelee päivittäin. 

Vanhan puuovesta tehdyn pöydän päällä on peltiastioissa callunoita, sekä ikkunalaudalla riippuva kukka-asetelma.
Pöytäesillepanon yksityiskohtia

Kokonaisuutena on myymälän julkisivu mielestäni todella sievä ja tunnelmallinen. Tykkään myös siitä, että julkisivun ilme päivittyy vuodenaikojen ja sesonkien mukaan, ja ihmiset voivat ohikulkiessaan ihastella tuotteita ja visuaalisesti kaunista miljöötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti