Irtokarkkien stailaaminen

Kokeilimme erilaisten ruokien nopeaa stailaamista, ryhmämme "ruokana" olivat erilaiset karkit. 
Stailaus ei mielestäni onnistunut niin hyvin kuin olisi voinut, mutta opin siitä monta tärkeää asiaa. 

  • Määrä
                Jos stailattava tuote on pieni ja haluat kuvaan volyymia tuottetta tarvitsee paljon. Näissä kuvissa     
                on karkkeja noin 1,3kg eikä määrä todellakaan näytä niin suurelta. Tälle alustalle karkkeja olisi 
                tarvinnut ainakin kaksinkertaisen määrän, ellei enemmänkin.

  • Rajaus
                Rajaus on olennainen niin kuvissa, kuin esillepanoa tehtäessä. Näissä kuvissa esillepanoalue on 
                liian suuri tuotteen, eli karkkien, määrään nähden. Arvioisin esillepanoalueen olleen noin             
                60cm X 80 cm, ja määrään suhteutettuna parempi alue olisi ollut arviolta noin 30cm X 40cm, eli 
                puolet pienempi.

Pinkki-turkoosilla silkkipaperialustalla erilaisia karkkeja. Etualalla puhelin jonka näytöltä näkyy kuva kokonaisuudessaan.
Tässä kuvassa tykkään siitä, kuinka koko kuva näkyy kännykän näytöstä.

  • Asettelu
                Pienet tuotteet olisi kannattanut asetella aiemmin mainitsemalleni pienemmälle alustalle 
                tiiviimmin. Karkkien ryhmittely toimii, mutta niiden muodostamien ryhmien välit toisiinsa ovat 
                liian suuret. Lisäksi kuvaan olisi voinut lisätä isompia karkkeja, kuten tikkareita ja jopa pieniä 
                suklaalevyjä.


Pinkki-turkoosilla alustalla useita erilaisia karkkeja ryhmiteltynä kasoihin.
Tässä kuvassa runsauden tuntua on jo hieman enemmän, mutta asettelu olisi voinut olla tiiviimpää.


Kokonaisuutena erilaisten ruokien stailaaminen on itselleni aiheena täysin uusi. Irtokarkkien stailaus kuvia varten oli yllättävän haastavaa, ja olisi tarvinnut tarkempaa suunnittelua. Ymmärsin myös, miksi kuvausluonnokset ovat tärkeässä roolissa lopullisia valokuvia suunnitellessa. Haluaisin ehdottomasti kokeilla irtokarkkien stailausta uudelleen, rajatummalla alustalla ja kuvausluonnoksia hyödyntäen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti